HAKKARİ / MERKEZ - ŞEHİT VALİ DERVİŞ YALIM İLKOKULU

ŞEHİT VALİ DERVİŞ YALIM İLKOKULU

Biçer Mahallesi Gülüşer Baba Sokak Gülüreş Baba Cami Yanı Merkez/HAKKARİ
Vizyon
Kendini sürekli yenileyen, araştırmayı seven, eleştirel düşünceyi benimseyen, düşünen nesillerin yetiştiği; bütün öğrencilerin yenilenen teknolojiye ayak uyduran eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin işbirliği ile çevresinde "Model Okul" olmaktır.
Misyon
Okul olarak, evrensel boyutta üretilen bilgiye ulaşmalarında öğrencilerimize rehberlik etmek, bilim ufkunu genişletmek, çağdaş, bilimsel, teknolojik ve kültürel birikimin egemen olmasını sağlayacak toplumun gelişimine katkıda bulunacak yaratıcı ve eleşetirel düşünebilen, demokratik lider özelliklerine sahip, ülkesine, milli ve kültürel değerlerine bağlılık duygusu gelişmiş, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan bireyler yetiştirmektir. Okul olarak her öğrencimizin kendini gerçekleştiren; onları, haklarını koruyabilecek yapı ve donanımda, insan ilişkilerini önemseyip, evrensel ilkelerle uyumunu kurabilen, bilginin yanında uygar davranışın önemini de bilen bireyler olarak yetiştiren köklü, güvenli ve en başarılı eğitim kurumu olmak için çalışılır.
Başarılar
2006-2007 Eğitim - Öğretim yılında OKS yerleştirme oranında il genelinde 1. olmuştur..
Öğretim Şekli :normal eğitim
Ulaşım
Şehir merkezinden okulun bulunduğu mahalleye 20 dakikalık periyotlarla iç hat minübüsleri vasıtasıyla gidilebilmektedir.
Biçer Mahallesi Gülüreş Baba Sokak - Gülüreş Baba Cami Yanı Merkez/ Hakkari
4 km
Proje Çalışmaları
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Atatürk´e Vefa Valizi Proje kapsamında yer almıştır.